miercuri, 16 ianuarie 2013

Ferma Animalelor

Am revenit , ştii tu cum , perioada examenelor ...Offf..

Aşadar iti povestesc aceasta poveste (povestesc poveste ..Alina cum scrii ??? ) Ok, de la inceput ..iti narez aceasta istorioară .

Cu doi ani in urma , in perioada verii cînd soarele iti coace creierul si preferi sa stai in casa la răcoare , m-am apucat sa citesc o carte , de fapt o cărticică " Animal Farm " , in română "Ferma Animalelor ".(Spune drept tu cind ai văzut "Ferma animalelor" te-ai gîndit la jocul de pe odnoklasnikii sau facebook ;) ) Si cred ca astazi , mai mult ca oricînd aceasta carte e actuala ! E o distopie a regimului comunist pe vremea lui Stalin. Fiecare animal întruchipează un personaj sau o institutie politica :de exemplu cioara reprezintă biserica ortodoxa (Orwell , scriitor englez nascut in 1903 intelesese deja ce era in spatele bisericii ) . Nu vreau sa te plictisesc cu ideile mele , dacă crezi ca te poate interesa îţi las aici link-ul unde poti vedea filmul in româna . Merită.





"Ce se petrecuse cu feţele porcilor nu mai era de-acum o dilemă. Fiinţele de afară priviră de la porc la om şi de la om la porc şi din nou de la porc la om: deja era imposibil să mai spui care era care."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu